000

دوشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۳

خلیفه مسلمانان یا ولی امر مسلمین ، رهبر جهان اسلام کیست ؟


داعش گروهی ست تروریستی که از هیچ جنایتی رویگردان نیست . نه فقط مخالفان را که حتی آنانی که در تئوری های پوسیده این گروه جایی ندارند ، از دم تیغ میگذراند.
نوع بینش و دگم اندیشی این گروه شباهت های بسیار با جمهوری اسلامی دارد . 
در آخرین فتوایی که از این گروه صادر شده ، ضمن اعلام خلافت ( حکومت )  اسلامی ، رهبر خود را بعنوان  خلیفه (ولی امر ) مسلمین انتخاب و معرفی کردند و از همه مسلمانان جهان خواستند تا با او بیعت کنند !
این گروه که در ابتدا شاخه ای از القاعده در عراق بود ، پس از آنکه در سوریه موقعیت خود را مستحکم کرد به گروه دولت اسلامی عراق و شام ( سوریه ) تغییر نام داد و اکنون که قسمتهایی از عراق و سوریه را در اختیار دارد ، هوس رهبری سرزمین های اسلامی را در سر می پروراند !
شاید خامنه ای تا امروز می توانست جنایتهای این گروه تروریستی را نادیده بگیرد اما کیش شخصیت رهبر جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد تا در برابر تعرض به مقام والای ولی امر کوتاه بیاید .
کاش میشد از ابوبکر البغدادی ( رهبر داعش ) و خامنه ای دعوت کرد در مناظره ای به بحث بنشینند تا تکلیف مسلمانان برای بیعت با خلیفه اسلامی مشخص شود و از این دوراهی تردید بیرون آیند !

پنجشنبه، خرداد ۲۹، ۱۳۹۳

ایران- نیجریه ، حق با کیست ؟

تیم ملی ایران در اولین دیدار خود با نیجریه به تساوی صفر بر صفر اکتفا کرد .
در فضای مجازی هیاهوی بسیار برخاسته ، گروهی این تساوی را پیروزی و عده ای دیگر آن را بمثابه شکست تلقی می کنند . حق با کیست ؟!
کارلوس کیروش مربی بزرگی ست ، او بهتر از هرکس دیگر می داند که توانایی تیم ایران و توانایی نیجریه در چه حدی ست .
شکی نیست که تیم نیجریه علیرغم اینکه از بازیکنان بزرگی ( در حد یک تیم افریقایی و در قیاس با بازیکنان آسیایی ) برخوردار ست ، دارای ضعف های فراوان دفاعی ست .
مرور بازی های تدارکاتی این تیم ، بویژه بازی با مکزیک و امریکا نشان از آن دارد که ساختار دفاعی و بخصوص خط دفاعی این تیم در مقابله با حمله تیم حریف ، به شرطی که با تعداد کافی مهاجم همراه باشد ، بسیار شکننده ست ، بازیکنان خط دفاعی گویی هنوز نیاموخته اند در منطقه جریمه باید یارگیری کنند. ( البته در آن بازیها دروازه بان دوم تیم از دروازه محافظت می کرد )
به اعتقاد من نیجریه ضعیف ترین تیم گروه ست . ایران توانایی شکست نیجریه را داشت اگر برای حمله نیز تاکتیکی درنظر می گرفت .
شیوه بازی ایران در مقابل نیجریه شبیه شیوه بکار گرفته شده در برابر کره جنوبی ( در بازی های مقدماتی جام جهانی ) بود . کیروش دفاع و تجمع در زمین خودی را در دستور کار قرار داده و به انتظار اشتباهی از جانب خط دفاعی حریف نشسته تا شاید همان اشتباهی که مدافع چپ کره مرتکب شد تا قوچی تیز هوش را قوچ وار روانه دروازه سازد ، اینبار از جانب خط دفاعی نیجریه بروز کند. والا چه کسی بهتر از خود کیروش میداند که برای رسیدن به گل باید ایجاد موقعیت کرد . در برابر دفاع متزلزل نیجریه باید با تعداد کافی به دروازه این تیم نزدیک شد .
دفاع نیجریه به شدت آسیب پذیر ست و این نکته در دو بازی باقیمانده این تیم هویدا خواهد شد .
دفاع زمانی مرتکب اشتباه فاحش می شود که یا در زمان بازی تحت فشار شدید تیم مقابل قرار گرفته  یا از نظر روحی بهم ریخته باشد .( مثل تیم کره که بجهت بازی در خانه خود و صحبتهای نابخردانه مربی خود که وعده گلباران کردن تیم ایران را داده بود ، با گذشت زمان دچار استرس و اضظراب شده بود ) 
کیروش با کسب این تساوی امید شاگردانش را برای صعود تا بازی آخر زنده نگهداشته و این یعنی انگیزه برای مقابله با آرژانتین و بوسنی و بیش از آن بمعنی دوندگی بیشتر در بازیهای آتی ست . دوندگی و دوندگی تا با پوشش زمین خودی ، فضایی برای عرض اندام بازیکنان تکنیکی و اجرای دستورات تاکتیکی حریف باقی نماند .
به اعتقاد من ، کیروش بدنبال صعود از گروه نیست ، تلاش برای کسب نتایج آبرومندانه ، حتی با ارایه بازیهایی نه در شان جام جهانی ، ست .
مربی صاحب نام تیم ملی ایران ، بر این امر واقف ست که پس از جام جهانی باید در کشور دیگر کارش را ادامه دهد ، بنابراین بیش از کسب وجهه برای نام ایران ، به فکر آینده کاری خود می باشد .
البته نباید از صحبتهای او ( پس از بازی با نیجریه ) به سادگی گذشت ، ایران بجهت مشکلات مالی نه اردوی مناسبی برگزار کرد و نه دیدارهای دوستانه تا بتواند با آمادگی کامل در بازیهای جام جهانی شرکت کند .
افسوس که ایران شانس پیروزی در برابر نیجیریه را از دست داد ، شاید بازی با نیجریه تنهامسابقه ای بود که می توانستیم برای برد بازی کنیم.
اکنون همه چیز به دیدار آخر کشیده می شود ، جایی که بوسنی برای صعود نیاز به کسب نتیجه در برابر ایران خواهد داشت ، دیداری که شاید بدلیل غرور بازیکنان بوسنی ، بتوان از شکاف بین خط دفاعی و فضای خالی پشت هافبک های این تیم استفاده کرد ، فضایی مناسب برای رضا قوچانی نژاد و نفوذهای دژاگه .
کاش کیروش بیش از توقع ارتکاب اشتباه از خط دفاعی حریفان ، کمی هم به مهاجمین ایران اعتماد میکرد .
صرفنظر از هر نتیجه ای ، باید به تیم ملی احترام بگذاریم ، این بچه ها بدون کمترین امکانات و بدون اردو و بازی های تدارکاتی مناسب به مقابله با قدرتهایی برخاسته اند که هرکدام خود را به بهترین وجه آماده این مسابقات بزرگ کرده اند . 

جمعه، خرداد ۱۶، ۱۳۹۳

جام جهانی ، بازی جوانمردانه یا سیاستمدارانه ؟!

جام جهانی آغاز خواهد شد ، بزرگترین رویداد ورزشی جهان !
سالها برنامه ریزی ، خرج های کلان ، تمرینات سخت ، 4 سال انتظار ... و حالا کابوسی تلخ از نتایجی که گاه به خشم ملتی می انجامد وبسیاری را قربانی می کند .
....
با توجه به گروه بندی تیمها و طبیعتا دیدار تیم های صعود کننده به مرحله بعد ، بنظر میرسد راه صعود تیمها مدعی به فینال چنان یکسان نخواهد بود .
بر روی کاغذ ( و بدون درنظر گرفتن شگفتی های جام ) می توان به ساددگی دریافت که مثلا راه برزیل به فینال سخت تر از راه آرژانتین ست . برزیل قاعدتا بعنوان تیم اول گروه خود صعود خواهد کرد تا در مرحله بعدی به دیدار تیم اول گروه B برود ، جایی که هلند و اسپانیا مدعیان جدی این گروه هستند . تصور من این ست که هلند بعنوان تیم اول و اسپانیا بعنوان تیم دوم گروه B به مرحله بعدی می رسند . این بدان معنی ست که برزیل در اولین دیدار مرحله دوم بازی ها به مقابله با اسپانیا ( شاید هم هلند ) خواهد رفت ، دیداری که در هر صورت بسیار سنگین خواهد بود .
به احتمال قوی برزیل پیروز این بازی خواهد بود اما در دیدار بعدی  ( احتمالا ) با ایتالیا یا اروگوئه روبرو می شود و به فرض غلبه بر این حریف تازه به دیدار آلمان خواهد رفت و باز به فرض پیروزی در این مسابقه نفس گیر ، باید خود را برای فینال آماده کند !
البته همه اینها به شرطی ست که آلمان در گروه خود بعنوان تیم اول صعود نماید و برابر تیم های کره یا بلژیک ( تیم دوم گروه H ) و نیز  برنده بازی بوسنی و سوییس نیز فاتح مسابقه باشد ، کاری که حداقل بر روی کاغذ از آلمان ساخته ست .
از سوی دیگر هلند ( یا اسپانیا ، بعنوان تیم اول گروه B ) به دیدار تیم دوم گروه آ خواهد رفت . صرفنظر از اینکه چه تیمی بعنوان تیم دوم گروه A به مرحله بعدی برسد ( مکزیک ، کرواسی یا کامرون ) قاعدتا تیم نخست گروه B ( اسپانیا یا هلند ) قادر خواهد بود تا پیروز مسابقه باشد.
آرژانتین ( بعنوان تیم نخست گروه F ) ابتدا به دیدار فرانسه ( تیم دوم گروه E ) رفته و سپس باید  برنده بازی پرتغال و روسیه را از سر راه بردارد.
به هر حال می توان نتیجه گرفت که آرژانتین یا پرتغال نیمه نهایی خواهند رسید تا با اسپانیا ( یا هلند ) مقابله کنند .
حال در نظر بگیریم برزیلی که خسته از سه دیدار سخت به فینال رسیده باید یا با آرژانتینی که فقط دو دیدار سخت داشته روبرو شود یا اسپانیا ( هلند) فقط با یک دیدار نفس گیر .
طبیعتا اخطارها ، اخراج ها ، خستگی و مصدومیت های بازیکنان که ناشی از دیدارها سنگین ست در نتیجه بازیها تاثیر گذار خواهد بود .
با توجه به موارد ذکر شده ، باید قبول کرد که برزیل برای فتح جام ، کاری بس دشوار خواهد داشت.اما مطمئن هستم غرور برزیلی ها هرگز به آنها اجازه نخواهد داد تا سیاستمداری را جایگزین بازی های جوانمردانه کنند .
در این میان وضعیت در گروه B بگونه ای  ست که چاره ای جز بازی جوانمردانه ندارند . تیم های هلند و اسپانیا مسلما تمامی تلاش خود را بکار خواهند بست تا سرگروه شوند چرا که تیم دوم این گروه راهی جز غلبه بر برزیل نخواهد داشت ، درصورتی که راه تیم اول تا نیمه نهایی بسیار هموار خواهد بود.
آرژانتین هم طبیعتا آرزو می کند تا تیم اول گروه خود باشد تا از روبرویی با آلمان و برزیل ( حداقل تا فینال )  پرهیز نماید.
اما در مورد تیم های گروه C ، E و G چطور ؟ آیا می توان به بازی جوانمردانه تیم های مدعی این گروه ها هم خوش بین بود ؟
 آیا تیم های دیگر نیز بدون توجه به بازی های مرحله بعدی ، تلاش می کنند تا در مرحله اول تمامی امتیاز های ممکن را کسب کنند ؟
آیا آلمان ترجیح نخواهد داد بعنوان تیم دوم گروه خود صعود کند تا بجای دیدار با برزیل ، به مصاف آرژانتینی برود که سالهاست بازیکنانش ( حتی مسی ) در قالب تیم ملی نتوانسته اند بازیهای خوب خود در تیم های باشگاهی شان را تکرار کنند ؟
براستی اگر شما سرمربی یکی از تیم های مدعی بودید ، ترجیح می دادید رو به بازی جوانمردانه آورید ، حتی به قیمت حذف زودرس در مرحله دوم یا با کمی سیاستمداری ، شانس خود را برای رسیدن به مرحله نیمه نهایی و حتی فینال ، افزایش دهید ؟
Free counter and web stats